Uppsats i sociologi

Det är endel som inte lämnat in er uppsats i tid. Ni som lämnat in kommer få tillbaka sina veckan efter lovet, det har varit en fantastiskt läsning. Jag är ytterst glad över hur hur ni utvecklats och i de flesta fall verkligen gjort något intressant.

Sedan har det kommit till min kännedom att många inte lämnat in för att ni kört fast, det har varit svårt att veta hur ni ska analysera och lägga upp uppsatsen. Därför försöker jag samla mina genomgångar utifrån hur jag formulerade uppgiften.

Titelsida

Innehållsförteckning

Inledning (Bakgrund till arbetet, klassbegreppet/teoriredogörelse, din definition av klass, syfte, frågeställning)

Här ska ni formulera en frågeställning och en klassdefinition. Tips undvik att formulera allt för självklara frågeställningar såsom ”går det att göra en klassresa?”. Istället vad gör en klassresa möjlig? Försök att inte bara diskutera klassbegreppet utan formulera en tydlig definition. Försök i hög gtrad att ha ett notsystem (not efter varje stycke) eller referens i parentes.

Min ppt Att definiera klass.VT 2015

Intervju och annat material (din intervju, andra artiklar, statistik, annan information från dokumentärer, föreläsningar eller böcker)

Berätta om er intervju i korthet och vilket material du använt för att göra din analys. Komplettarande material och statistik jag samlat åt er se här (artiklar om klass)

 

Analysera och diskutera levnadsberättelsen utifrån sociologisk teori (analysera och värdera begreppen, materialet och koppla ihop dina tankar med det du hittat i din forskning, du har skrivit om flera olika definitioner av klass och det blir intressanta att jämföra din egen definition med det material du hittat – men sedan kan du också diskutera hur analysen ändras beroende på vems klassdefinition som används)

Här är mina instruktioner för analys i min ppAtt göra en sociologisk analys av en livsberättelse

Tips att försöka hitta olika teman för strukturera analysen. Att underbygga slutsatser i relevant forskning och teori se länken här ovan.

Sammanfattning och avslutning: Sammanfatta vad du kommit fram till med utgångspunkt i ditt syfte och frågeställningar

Visa hur din analys besvarar din frågeställning

Referenser

Ange den i bokstavordning:

Författare/utgivare – Titel – Årtal + eventuell länk

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s