Bokanalys sociologi och samhällskunskap S2c

Varför inte läsa en bok nån gång?

En av de tråkigare sakerna med gymnasiet är att det aldrig hinns med att göra några större fördjupningar. Ni får aldrig tid till att läsa en hel bok och låta innehållet sjunka in och reflektera över vad ni just har läst. Nu tänkte jag att vi ska råda bot på detta genom att just läsa en bok som tar upp ett specifikt område inom sociologi eller samhällskunskap för att sedan göra en muntlig och skriftlig redovisning på detta. Detta är något ni helt enkelt får göra parallellt med övrig undervisning under en längre tid under terminen.

  1. Bokanalys i sociologi och samhällskunskap (matris och metod)
  2. boklista 

Din analys ska innehålla

  • ž        ett kort beskrivning av bokens innehåll och upplägg
  • ž        Du måste avgränsa din analys till en frågeställning som ni bygger er redogörelse
  • ž        Du ska använda sociologiska begrepp, teorier och modeller för visa på sociala samband och dra slutsatser (beteendevetare)
  • ž        Samhällsvetare ska försökta koppla sin analys till något som ni lärt er inom samhällskunskap, historia, geografi eller religion so m exempelvis källkritik eller ekonomisk politiska teorier
  • ž        Du ska använda andra källor än boken du har läst för att underbygga och nyansera dina slutsatser, men också reflektera över metoden som används i den bok du har valt att analysera (kanske inte vid ren skönlitteratur).
  • ž        Vid gruppdiskussionen ska du ha välgrundade argument för dina åsikter och delta aktivt i diskussionen om allas arbeten
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s