Kartlägg utrikespolitik E2b

Uppgift på internationella relationer

Ni ska arbeta med en stats utrikespolitik och utrikespolitiska – och internationell roll. Utgå från landguiden och globalis för att spara tid.

www.landguiden.se

www.globalis.se

Arbeta i grupper på tre – fyra denna lektion och anteckna var ni kommer fram till och var beredda på att presentera det i små grupper nästa lektion

BESKRIVNING

  1. Vad är det för slags stat och hur det påverkar utrikespolitiken! Är det ett låginkomstland, medelinkomstland, höginkomstland. Demokrati-diktatur, befolkningsstorlek, befolkningssammansättning, eventuella inrikes konflikter som påverkar utrikespolitiken. Småstat, stormakt …
  1. Internationell makt och styrka: Hur stort inflytande har staten. Vilken typ av makt och inflytande har staten militärt –politiskt- ekonomiskt makt. Neutralitet eller ingår de i politiska/ekonomiska samarbeten eller militära allianser.

 

SLUTSATSER

  1. Utrikespolitiska mål och medel: Vad har staten för ekonomiska, diplomatiska och militära medel?  Vilka utrikespolitiska mål som välfärds-, säkerhets- och ideologiska mål?

 

  1. Analys: Försök förstå de bakomliggande orsakerna till statens utrikespolitik. Vad är de för överordnade utrikespolitiska- , säkerhetspolitiska- och ekonomiska intressen.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s