Grupparbete och moralpanik i S1c

Efter gårdagens föreläsningar gjordes det en rad hänvisningar till gamla debatter kring olika ungdoms- och mediefenomen. Det som ibland lite populärt bruka kallas moralpanik.  Flera framstår som minst sagt skrattretande idag, så jag kände att jag kände att jag behövde lägga upp några av dessa på bloggen.

Dessutom gjorde jag anvisningar för grupparbetet, mer om det på tisdag. Bryr er inte så mycket om mina förslag på ämnen, jag tyckte era vara mycket bättre. Blev lite imponerad under dagens lektion.

Våldet som det debatterades på den tiden det började tittades på film på otympliga VHS-kassetter och det gick hyra en moviebox för att se skräpet på.

Vem vill inte lyssna på hårdrock efter detta inslaget.


Tja, så sent som förra året blev en kille dömd för barnpornografibrott p g a innehav av mangaserier.

Beviset för att Eric Clapton faktisk är skyldig till Peter Mangs rasistiska seriemord. En full Clapton gjorde grova rasistiska uttalande under konsert 1976. Den 5 augusti 1976, på scenen i Birmingham Odeon, framförde rockartisten Eric Clapton sin åsikt att Storbritannien borde skicka tillbaka alla invandrare eftersom England höll på att bli en ”svart koloni”. Detta av en man som något år tidigare hade haft en stor succé med Bob Marley´s ”I shot the Sheriff”. Vilket är lite märkligt!  Ledde förövrigt fram till rörelsen ”Rock against Racism” som uppstod i Storbrittanien under slutet av 70-talet. Enligt wikipedia så lyckades deras kampanjer bryta en del av det rasistiska våldet och stödet till högerextrema ”national front”. Tveksamt om de ensamma kan ta på sig den äran, men kan ändå vara ett exempel på att  kampanjer kan påverka en opinion.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s