Sp1c Nyhetsredovisning v7

Nyhetsredovisning: Luca och Ludvig

Som alla vet så är det oroligheter i Egypten just nu, folket är missnöjda med Hosni Mubarak . Folket är missnöjda med att de får för lite frihet. Men just nu är Hosni Mubarak i Sharm-el-shejk med sin familj och tar emot samtal. Och på gatorna i Egypten jublar folket eftersom att Militären har tagit över makten. Men det finns visa som inte litar på Armén och tror att de ska makten själv. Men arbetet om fria val fortsätter med ett högt tempo. Men det som Egyptens Jurister måste göra är att det måste skriva en författning på bara tio dagar. Och det var generalerna i militärrådet som gav de denna uppgift.

Negad El Borai som är både advokat och ordförande för United Group( en juristgrupp som jobbar för demokratiska rättigheter) han säger att arméns krav är ett tecken på att de inte vill vara vid makten mer än nödvändigt och att de inte vill bära ansvar för Egyptens stora problem. Han säger även att han tror att armén vill tillbaka till förläggningen för att han tror att armén inte klara alla stora problem som Hosni Mubarak har lagt på Egypten.

Och DN skriver även att armén har det bråttom om det ska kunna genomföra val på sex månader  för att folket protestera fast än att Hosni Mubarak har fallit och detta tar verkligen på landets ekonomi. Och på tisdagen bad Egypten om stöd från omvärlden för sin vacklande ekonomi och de sa även att om det blev fler strejker skulle det bli katastrofalt.

Frågan: Hur ska Egypten gå vidare efter de har skrivit författningen?

http://www.youtube.com/watch?v=yhh6Bd_SX8M

vi tycker att det är bra för Egypten att det har varit en revolution där för nu kommer folket få som de vill och de kommer slippa Hosni Mubarak som de har velat bli av med. Men det är långt från slut nu måste man hitta en ny president som ska leda landet på ett bra sätt. Och sen måste de förbättra friheten i landet för människorna och inför val i landet som snabbt som möjligt. Och så måste man förbättra sin ekonomi eftersom det är stora kostnader efter upproren i landet. Och sen måste de få slut på strejken i landet. Och sen finns det även mycket mer som behövs att göra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s